Nieuws
29 oktober 2006 - Ron Smeets

Je GSM als bewakingsmonitor

WatchNET heeft een beveiligings systeem ontwikkelt waarbij het mogelijk is om de beelden van bewakingscamera's op je mobiele telefoon te bekijken.

Op het moment dat de bewakings camera een indringer waarneemt krijgt de eigenaar een SMSje dat er iets aan het gebeuren is. Vervolgens kunnen de beelden van de camera live op de mobiele telefoon bekeken worden.

Dat het systeem werkt bewees de 52-jarige John Ellison. terwijl hij op vakantie was in Marbella drong een inbreker zijn huis in Engeland binnen. John was er vervolgens via zijn mobiele telefoon getuige van hoe de gealarmeerde politie de indringer in de kraag vatte.Gerelateerde links:
De toekomst van de GSM volgens Nokia
Maak van je Nokia camphone een spycam
Inbreker via gestolen GSM opgespoord
Camphone dief zet zichzelf te kijk
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.