Nieuws
03 november 2005 - Ron Smeets

Je GSM als afluister apparaat

Sony Ericsson heeft een patent aangevraagd op een stukje software dat men ontwikkeld heeft en wat ze zelf de 'Cellphone Chaperone' noemen. Indien geinstalleerd op een van hun GSM modellen kan de gebruiker binnenkomende telefoonnummers zogenaamde afluisterrechten teokennen.

Indien vanuit een van die nummers naar de telefoon gebeld wordt en er binnen een paar seconden niet wordt opgenomen, dan schakelt het toestel zichzelf in en kan de beller in ieder geval al luisteren wat er in de buurt van het ontvangende toestel gebeurt.

Zo kun je voortaan bijvoorbeeld altijd even checken waar de babysit of je kids mee bezig zijn, althans dat was de voornaamste gedachte van de uitvinders bij het ontwikkelen van deze software.

Bijzonder fraai is dat het ook werkt als de ontvangende GSM doorgeschakeld staat naar de Voicemail. De beller kan met een vooraf bepaalde code de voicemail uitschakelen (voor die oproep) en de telefoon alsnog inschakelen. Daarnaast kan doormiddel van een code het toestel tevens op speaker-stand gezet worden (indien aanwezig) om zelf iets te roepen naar de persoon in kwestie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.