Nieuws
14 juli 2007 - Ron Smeets

Je eigen ringtones op de iPhone in 23 stappen

Een van de spaarzame klachten over de iPhone is het feit dat het niet mogelijk is om eigen ringtones op het toestel te zetten en gebruiken.

HackTheiPhone heeft nu een 23 stappen tellende instructie online gezet waarin precies staat hoe je dat wel voor elkaar kunt krijgen.

Er staat om te beginnen wel een grote waarschuwing waarin verteld wordt dat de kans, hoewel zeer gering, bestaat dat je iPhone na deze hackpoging niet meer reageert en dat je een nog geringere kans hebt dat het ook niet meer mogelijk is om hem via iTunes te restoren.

Daarom heb ik 't zelf nog maar even niet gedaan. 'Even terug naar de winkel voor een reparatie of vervanging' zoals de hackers zeggen is voor mij hier in Nederland niet echt een reële optie.

De waarschuwing:

Following these instructions may brick (kill) your iPhone making it completely unusable. If your iPhone becomes unresponsive to restoration via iTunes, then you may have to seek repair or replacement through Apple Inc., or AT&T. However, everyone we know of has been able to restore their iPhone fully by using iTunes. Pay careful attention to the instructions here. We are NOT responsible for your results. You are assuming all risks. These instructions were completed successfully by many people before being posted here, but we cannot account for everyone's individual computer system configurations or ability to follow directions.Gerelateerde links:
Eerste firmware update voor de iPhone op komst?
Voor iedereen die wil weten hoe de iPhone werkt. . .
De iPhone ringtone
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.