Nieuws
14 februari 2008 - Redactie MobileCowboys

Je eigen mobiel op maat: briljant of too good to be true?

Via Bas van den Beld (DC): Voldoet jouw mobiele telefoon aan al je eisen? Vast niet. Aan elke mobiel kleeft wel een nadeeltje. Dat kan nu helemaal verleden tijd zijn.

Niet Android gaat dit veranderen, maar zzzPhone. Dit bedrijf levert je een mobiel die volledig op maat gemaakt is. Een gouden dienst of too good to be true?

zzzPhone laat de telefoons maken in China en verscheept ze vanaf daar direct naar haar klanten. Prijzen zijn vanaf ongeveer 150 dollar voor de simpelste variant.

De 'zzz' in de naam staat, volgens hun website, dan ook voor de Chinese karakters voor de termen, personal, exclusive, and expert.

Bij zzzPhone kan je zelf online alle features van je telefoon aangeven. Vervolgens gaat zzzPhone ervoor zorgen dat de telefoon binnen 15 dagen gemaakt wordt. In sommige gevallen, bij uitzonderlijke wensen, kan het overigens ook zes weken duren.

Hoewel de dienst zich richt op de Amerikaanse, Mexicaanse en Canadese markt geeft het zelf aan dat de telefoons over de hele wereld kunnen worden gebruikt. Je kan kiezen uit diverse mogelijkheden die je in je telefoon wil hebben, zoals een camera (met of zonder flits), GPS, stereo speakers, diverse soorten software, een touch screen, diverse processoren en geheugen tot aan 4 GB.

Interessant is bovendien dat je er twee slots voor (!) simkaarten in kan laten zetten. Daarnaast zijn er features zoals een TV/FM ontvanger, een tweede camera aan de voorkant en stereo speakers die een en ander nog even extra leuk kunnen maken. Om het helemaal af te maken kan je zelfs gouden hulzen of accenten op je telefoon laten aanbrengen.

Met andere woorden, je kan helemaal los ;) Het zal vermoedelijk echt voor de hard-core mobielfans zijn, want de grote massa gaat vermoedelijk nog steeds voor de 'gratis' telefoons bij hun abonnement. Maar ook de zakelijke markt wordt benaderd: zzzPhone probeert via resellers deze grote markt te benaderen. Hierbij bieden ze bijvoorbeeld ook bulk-telefoons aan.

Dat wil zeggen dat een bedrijf al zijn telefoons op maat zou kunnen laten maken. Waarbij het voor de verschillende type bedrijven natuurlijk interessant kan zijn wat ze er wel en niet in stoppen. Zeker omdat je ook op software-gebied je wensen kan opgeven. Deze 'Dell-manier' van leveren heeft natuurlijk interessante aspecten. De mogelijkheden lijken legio. Maar is dit allemaal wel echt zo? Het blijft natuurlijk altijd afwachten of zoiets aanslaat.

Bovendien berichtte mobilitysite.com dat het wellicht een scam is. De geleverde telefoon van ‘een van hun bronnen’ zou niet aan de verwachtingen voldaan hebben. Maar eerlijk gezegd is dat verhaal ook niet helemaal duidelijk. We wachten even af wat deze dienst doet. Het idee lijkt in ieder geval goed.Gerelateerde links:
Dell en Google 'Android' aankondiging in Barcelona?
Android demo door Google zelf
HTC-achtig prototype van een 'Android' toestel gespot
'Android' prototype van Willcom
Google Android Video
Drie 'Android' Smartphones van HTC in 2008
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl