Nieuws
29 augustus 2008 - Redactie MobileCowboys

Je dierbare SMSjes bewaren bij Hi

PERSBERICHT - Lieve brieven en kaartjes kregen vroeger een speciale plek; werden bewaard in een mooi doosje en soms zelf begraven in de achtertuin om pas jaren later tevoorschijn te halen.

Tegenwoordig staan veel liefdesverklaringen en gelukswensen in een sms of mms. De inbox van menig Nederlander zit vol met dierbare sms’jes, de opslagcapaciteit is echter beperkt. Verwijderen is vaak een must, maar blijkt enorm pijnlijk.

47% van de jongeren loopt de sms’jes één voor één na en overweegt welke wel en niet te wissen of ze wissen er heel soms eentje om wat ruimte te creëren. Een op de drie vrouwen vindt het verwijderen zelfs zo erg dat ze sms’jes overschrijven.

Dat vond Hi een vreemde situatie in ons digitale tijdperk en daarom introduceert zij de ‘Hi Bewaarbox’. Geen overpeinzingen meer bij het wel of niet verwijderen, geen vermoeide arm van het overpennen, enkel de sms doorsturen naar een centraal nummer waar deze wordt opgeslagen in de digitale en persoonlijke Hi Bewaarbox.

62% van de Nederlandse jongeren voelt zich sterk verbonden met de mobiele telefoon. De emotionele waarde die de sms-inbox met zich meebrengt draagt hier volgens 1 op de 3 aan bij.

Bijna alle jongeren laten sms-berichten in hun inbox staan, zodat ze deze nog eens na kunnen lezen. Zij bewaren vooral sms’jes van hun geliefde (56%), vrienden (45%) of familie (30%). Het gaat dan vooral om lieve sms’jes (81% vrouwen, 69% mannen), romantische sms’jes (65%), ontroerende sms’jes (60% vrouwen en 44% mannen) en verleidelijke sms’jes (40%). Vrouwen bewaren over het algemeen meer lieve sms’jes en mannen (17%) ook graag sms'jes waarmee ze iemand kunnen chanteren.

Respondenten geven aan niet alleen ontvangen maar ook verzonden sms’jes te bewaren. Ongeveer de helft van hen bewaart beiden en ruim 40% alleen ontvangen sms’jes. De meeste sms’jes lijken te verdwijnen door de aanschaf van een nieuwe telefoon met sim-kaart.

Gevraagd naar de oudste sms in de inbox geeft 58% aan dat deze niet ouder is dan 6 maanden. Anderzijds is er ook een vrij grote groep waarvan het oudste sms’je ouder dan 1 jaar is (36%). Van de jongvolwassenen zet 20% de sms-berichten allemaal over op een nieuwe telefoon of sim-kaart; 58% doet dit nooit en 17% zou het wel willen maar weet niet hoe het moet.

Dierbare of nuttige sms'jes wissen is dus niet langer nodig met de Hi Bewaarbox. Door het sms'je door te sturen naar nummer 1616 slaan Hi klanten heel simpel al hun speciale sms'jes op in hun persoonlijke online Hi-omgeving. Deze sms'jes kunnen online geordend worden in verschillende categorieën: liefde, vrienden, familie, exen en studie/werk. Daarnaast is het mogelijk om voor €14,95 een boekje met de leukste sms'jes samen te stellen. Dit boekje wordt opgestuurd en kan dan alsnog bewaard worden op een fysieke plek, misschien wel in een speciaal doosje en begraven in de achtertuin...Gerelateerde links:
SMS-en in kleur
SMS-acties T for telecom ‘ouderwets’ populair
SMS-en op de motor
82% van de Amerikanen SMS't nooit
Nieuwe mobiele irritatie: wandelende SMS-ers
Slaap SMS-en
Viviane Reding: 'SMS-en vanuit het buitenland voor 4 ct'
Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl