Concepten
24 april 2009 - Ron Smeets

Je camphone als ogen

Real-time informatie zoeken en krijgen over objecten waar je een camphone op richt, ofwel augmented reality of -search, is een technologie die nog in de kinderschoenen staat maar wel degelijk potentie heeft. Initiatieven als Wititude en Nokia Point & Find zien er veelbelovend uit.

iVisit heeft nog een toepassing van augmented reality bedacht. Daarbij wordt je camphone je ogen. Richt je camphone op een product en het toestel roept letterlijk en vrijwel direct wat het is dat voor je op tafel ligt. Zie ook de demo-video hieronder.

SeeScan, zoals iVisit hun augmented reality app gedoopt hebben, zou natuurlijk prima gebruikt kunnen worden door mensen met een visuele handicap. iVisit wil nog dit jaar de eerste beta-release van SeeScan op de Amerikaanse markt gaan brengen. Vooralsnog werkt het alleen in combinatie met Windows Mobile Smartphones.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.