Toestellen
31 oktober 2008 - Ron Smeets

Japanse Omnia heeft WVGA scherm

Wij mogen hier in West Europa eigenlijk niet klagen als het gaat om de diversiteit van het aanbod van mobieltjes in de verschillende winkels maar zo af en toe, en nu dus al voor de tweede keer binnen 24 uur, komen we toch aan het watertanden ;-)

Zie hier de Japanse versie van de bij ons behoorlijk populaire Samsung Omnia. Uiterlijk is er niet veel verschil te zien en zelfs de meeste specs zijn gelijk aan de Europese versie.

In Japan heeft Samsung de Omnia voorzien van een 1-Seg TV Tuner. Voor een dergelijk toestel is dat daar een must want in Japan is Mobiel TV kijken een stuk verder gevorderd (en populairder) dan bij ons. Maar dat is niet het meest spectaculaire verschil.

De verassing zit 'm echter in het display. Dat is bij de Japanse versie, de 930SC Omnia, niet alleen 0.1 inch groter maar heeft bovendien WVGA resolutie (800x480 pixels). Tja, dan valt de WQVGA resolutie van onze Omnia een beetje in het niet.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.