Nieuws
18 februari 2010 - Ron Smeets

Japanse mobieltjes blijven vreemd

Ik heb de afgelopen jaren al veel mobieltjes in mijn handen gehad maar ik blijf mij toch steeds weer verbazen over de vreemde smaak die Japanners op dat gebied hebben. Cowboy Lars heeft dat inmiddels ook ontdekt ;-) Enfin, tewijl bij ons de clamshell formfactor nagenoeg verdwenen is worden ze in Japan nog volop verkocht.

Qua specs zijn ze overigens wel up to date en de gemiddelde Japanner gebruikt zijn of haar toestel al lang ook als mobiele TV en eBook, maar het zijn vrijwel allemaal grote hoekige toestellen met aparte (zoniet lelijke) designs. Op de stand van NTT Docomo was echter ook een kleine verbetering te zien ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.