Nieuws
14 september 2009 - Ron Smeets

Japanse mobiele crisis duurt voort

Eerder deze week bleek uit een onderzoek van Telecompaper nog dat de mobiele markt in Nederland uit het recessiedal lijkt te klimmen. In het tweede kwartaal van 2009 gaven we met z'n allen namelijk 2.8% meer uit aan mobel bellen, SMS-en en toestellen dan het eerste kwartaal van dit jaar.

In Japan is men nog niet zover. Daar werd deze week namelijk bekend dat de toestel verkoopcijfers in Juli voor de dertiende opeenvolgende maand een daling hebben laten zien.

In verhouding met een jaar geleden werden er in Juli zelfs 30.4% minder toestellen verkocht in het land van de rijzende zon. In totaal werden er in Japan in de maand Juli 2.62 miljoen toestellen verkocht. In 2007 (twee jaar geleden) waren dat er nog 5.34 miljoen, ofwel meer dan het dubbele. Foto via.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.