Entertainment
26 maart 2006 - Ron Smeets

Japanse minister verbiedt GSM's

De Japanse minister van buitenlandse zaken heeft het gebruik van mobiele telefoons in zijn werkkamer en gastenverblijf verboden omdat hij bang is dat de toestellen gebruikt worden om hem en zijn gasten af te luisteren of de gesprekken op te nemen.

Vanaf nu moet iedereen die de minister bezoekt zijn of haar GSM(s) afgeven bij zijn secretaresse waar ze na afloop van de meeting of het bezoek dan ook weer opgehaald kunnen worden.Gerelateerde links:
Gecodeerd bellen met de Crypt-A-Cell
Traceren mobieltjes in de VS aan banden
Je GSM als afluister apparaat
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.