Geruchten
28 december 2010 - Ron Smeets

Japanse krant: de PSP Phone is gebaseerd op de PSP Go (duh!)

De PSP Phone, aka Xperia Play, is zonder enige twijfel een van de toestellen die de afgelopen weken de gemoederen in de diverse geruchtenstromen behoorlijk bezig houdt.

Een toonaangevende Japanse krant, de Asahi Shimbun (Japans), meldt vandaag dat de PSP Phone gebaseerd zal zijn op de PSP Go, maar wel met iets compactere afmetingen, en dat het toestel in de lente van 2011 het eerst in de Amerikaanse en Europese winkels  zal verschijnen.

Op zich is de vergelijking met de PSP Go een no brainer als je de gelekte kiekjes van de PSP Phone vergelijkt met de PSP Go. Verder meldt de Japanse krant ook nog dat Android het vermoedelijke OS wordt voor de PSP Phone. Ook geen echt nieuws afgaande op de vele geruchten van de afgelopen weken en maanden. Hieronder nog een foto van de PSP Go en de PSP Phone. De gelijkenis is treffend ;-) PSP-Phone-3010-o1 PSP-Phone-3010-b1 sony-psp-go

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.