Nieuws
21 september 2005 - Ron Smeets

Jamster nu ook met 'kinderslot'.

Iedereen die wel eens officieel een ringtone of game gekocht heeft bij providers als Jamba herkent dit wel.

Om de download van je keuze te kunnen bemachtigen moet je gelijk even abonnee worden en als je vervolgens 'vergeet' je abonnement direct weer stop te zetten worden elke week de nodige Euro's van je beltegoed afgeschreven. Vooral (kleine) kinderen realiseren zich dit niet en storten zichzelf en hun ouders op die manier vaak dieper in de belkosten dan nodig is.

De Engelse ringtone, games en wallpaper gigant Jamster! (in Nederland opererend onder de naam Jamba) gaat de Guardian service in het leven roepen als 'kinderslot' optie voor ouders hun kinderen willen behoeden voor het afsluiten van de dure download abonnementen van het bedrijf.

Door het invoeren van de mobiele nummers van hun kids op de Jamster Guardian kan er via deze nummers niets meer gedownload worden bij de Jamster! sites.

Hoewel de entertainment provider zelf beweert dat het merendeel van haar klanten ouder is dan 20 heeft men toch besloten gehoor te geven aan de vele klachten van ouders en de daarop volgende openbare discussie op het web en in de media over de ethiek van deze manier van abonnee-werving.

In Engeland zal de dienst deze week nog online gaan en het is de bedoeling om nog dit jaar ook de andere (Europese) affiliates te voorzien van dezelfde optie.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.