Nieuws
13 september 2006 - Ron Smeets

Jamba overgenomen door Mobizzo

News Corp koopt voor 187,5 miljoen dollar een belang van 51 procent in ringtonehandelaar Jamba.

Jamba wordt gefuseerd met News' eigen Mobizzo-bedrijf. Mobizzo verkoopt korte video's, genaamd mobisodes, van televisieseries speciaal voor mobiele telefoons. Het nieuwe bedrijf zal de naam Jamba behouden.

Jamba, of Jamster in de VS, is wereldwijd een grote speler in de markt van ringtones. Het winstgevende bedrijf kan de resultaten van Mobizzo uit het rood halen.

De bekendste ringtone van Jamba is de zogeheten Crazy Frog. Dankzij de enorme populariteit van het deuntje kwam de omzet van Jamba in 2005 uit op 500 miljoen dollar. In 2003 was dat nog 40 miljoen dollar.

Bron: WebwereldGerelateerde links:
Jamster komt met eigen 'full-song' download dienst
Crazy Frog in de ijskast?
Jamster nu ook met 'kinderslot'.
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.