Entertainment
28 maart 2009 - Ron Smeets

'Jailbroken' iPhone in patentaanvraag

Grappig en pijnlijk. Zo kun je deze blunder van Apple het best omschrijven. In een patentaanvraag voor biometrische toegangscontrole op de iPhone is namelijk een plaatje opgedoken van een toestel dat duidelijk gehacked (jailbroken) is.

Op een van de plaatjes (zie ook de grote afbeelding hieronder) zie je namelijk de applicaties 'Installer.app' en 'SMBPrefs' op het homescreen van de iPhone staan. Ben benieuwd of dit nog gevolgen heeft voor de firma die de patentaanvragen van Apple afhandelt.

Vermoedelijk dat de heren Kramer, Levin Naftalis en/of Frankel van het gelijknamige bureau maandag op het matje geroepen worden in Cupertino.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.