Toestellen
14 november 2010 - Ron Smeets

Jailbreak voor Windows Phone 7 komt er aan

Wereldwijd zijn diverse hackers druk bezig Windows Phone 7 te 'kraken', ofwel jailbreaken. Er is nog geen handige (webbased) software tool zoals we dat kennen van de iPhone en iOS, maar sommige hackers hebben wel al enkele successen geboekt.

Zo toonde de Australische ontwikkelaar Chris Walshie al aan dat het mogelijk is om root access tot Windows Phone 7 te krijgen om 'eigen native' apps op het OS aan de praat te krijgen. Ook andere hackers zijn er inmiddels achter dat dit mogelijk is.

Voor zover bekend is er nog niemand echt in geslaagd om de beveiliging en het OS zodanig te kraken dat het écht bruikbaar is voor de massa, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Je kunt er gerust van uit gaan dat daar op dit moment heel wat hackers en ontwikkelaars aan werken  ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.