Nieuws
15 november 2012 - Ron Smeets

Jailbreak voor de iPhone 5 bijna 'klaar'?

Het jailbreaken (en unlocken) van iPhones en andere iOS toestellen wordt bij iedere release van een nieuw model en iOS versie weer wat moeilijker gemaakt door Apple. Bij de eerste iPhones waren de jailbreak- en unlock tools vaak al vóór de winkelrelease van de toestellen en OS al beschikbaar. Tegenwoordig is dat een ander verhaal.

Hieronder is een foto te zien, gemaakt door iPhone en iOS 'hacker' Chronic Dev, van een gejailbreak-te iPhone 5. Als onderschrift bij de door hem gepostte foto meldt Chronic Dev dat de 'dag van de iPhone 5 (of iOS 6) jalbreak release naderbij komt'.

De tool zou op dit moment nog niet geschikt zijn voor release en gebruik door jan-en-alleman. Er moet volgens Chronic Dev nog wat gesleuteld worden 'ontbrekende onderdelen' voor de jailbreak tool. Wanneer de jailbreak voor de iPhone 5 / iOS6 wel bruikbaar zal zijn, daarover heeft Chronic Dev nog niets gezegd. Binnenkort dus...

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.