Nieuws
03 januari 2012 - Ron Smeets

Jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 bijna klaar

Een (untethered) jailbreak optie voor de iPhone 4S en iPad 2, die voorzien zijn van de A5 processor, is er nog (steeds) niet.

Als we echter deze tweet van pod2g (zie afbeelding) mogen geloven, dan is het bijna zover. Volgens deze 'hackers' kunnen ze de jailbreak tool voor de nieuwste iPhone en iPad, met een beetje geluk, volgende week al uitrollen.

Een definitieve datum wordt nog niet gegeven, maar de hackers van Pod2G zijn blijkbaar op de goede weg ;-)) Twee uur later postte Pod2G nog een update op Twitter. Daarin wordt letterljk gezegd: "Yes, upgrade your 4S and iPad 2 to 5.0.1". Dat zou dus kunnen betekenen dat men er in geslaagd is de iPhone 4S en iPad 2 te jailbreaken, maar meer info is daarna nog niet gegeven, ook niet op het blog van pod2g.

Overigens werd tussen Kerst en Nieuwjaar wel al een jailbreak tool voor de oudere iPhones, iPads en iPods die iOS 5.0.1 draaien, beschikbaar. Maar, zoals gezegd, die werkt niet op de toestellen (iPhone 4S en iPad 2) met een A5 processor.

ViaTweet, Tweet 2

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.