Geruchten
14 oktober 2009 - Ron Smeets

Jailbreak exploit (tijdelijk) op slot gezet door Apple

Volgens een gerucht van iClarified zou Apple er in geslaagd zijn om de 24kwpn exploit, die gebruikt werd door de diverse developpers van Jailbreak tools voor de iPhone en iPod Touch, af te sluiten.

Als de berichtgeving klopt dan wordt de iPhone 3Gs sinds vorige week uitgerust met een nieuwe BootRom versie, iBoot-359.3.2 (zie screenshot hieronder). Daarin zou het 24kwpn lek dus gedicht zijn. Een van de ontwikkelaars of hackers van het iPhone Dev Team heeft dat inmiddels al bevestigd.

Op zich hoeft dat natuurlijk niet te betekenen dat de iPhone nooit meer te Jailbreaken zal zijn. Wel zullen de hackers en andere ontwikkelaars mogelijk op zoek moeten gaan naar een nieuwe manier om het toestel te hacken. Ik ben benieuwd hoe lang dat gaat duren. Doorgaans breken de jailbreakers en hackers namelijk eerder door de Apple beveiligingen heen dan dat de toestellen in de winkels verschijnen ;-) new_bootrom

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.