Accessoires
29 november 2009 - Ron Smeets

Jabra, Sony Ericsson, LG en Nokia winnaars Accessory Awards

Tijdens de tweede editie van de Accessory Awards, afgelopen donderdag in Geertruidenberg werden de beste Bluetooth headsets en carkits voor 2010 gekozen door een vakjury (waar ik zelf ook deel van uitmaakte) en vertegenwoordigers uit de mobiele (retail) business.

In de categorie Bluetooth headsets werd Jabra met twee awards, beiden voor de Stone, de grote winnaar. De Jabra Stone kreeg de award voor Best Design en Best High-end Bluetooth headset in de wacht te slepen. Mijns inziens helemaal terecht, maar dat bleek ook wel al uit mijn review van de Jabra Stone van enkele weken geleden.

Een andere terechte winnaar was de Nokia BH-905 in de categorie Best Music Device. Deze Bluetooth headset, die overigens niet bedoeld is om in de auto mee te bellen (kan wel, maar is geen aanrader vanwege de veiligheid), heeft een extreem goed functionerene Active Noice Cancellation. Ideaal voor het luisteren naar muziek in rumoerige omgevingen (vliegtuig, in de auto als passagier, buiten). Ook erg handig is het uitgebreide pakket van kabels en connectors dat standaard meegeleverd wordt zodat je de Nokia BH905 aan vrijwel elk muziekbron kunt koppelen, ook als deze geen Bluetooth aan boord heeft. De geluidskwaliteit van deze Nokia headset is nagenoeg perfect te noemen. Zoals gezegd een zeer terechte winnaar in deze categorie.

Sony Ericsson sleepte met de MH907 de Award voor meest innovatieve headset in de wacht. De headset voelt bewegingen en reageert op acties, zodat de muziekspeler gestopt wordt zodra de headset uit het oor getrokken wordt of telefoongesprekken eenvoudig afgehandeld kunnen worden zonder de telefoon ook maar aan te moeten raken. Een coole en zeer innovatieve headset met eigenlijk maar één klein nadeel. Hij past (vooralsnog) alleen op Sony Ericsson toestellen.

De laatste Award van de dag ging naar LG. De Koreaanse fabrikant sleepte de prijs voor Beste Low-end headset binnen. Deze headset is met een adviesprijs van slechts € 29,95 zeer prijsbewust, maar is desondanks vormgegeven als een luxe en exclusief ogende headset. Daarnaast is het pakket, ondanks de lage prijs, uitzonderlijk compleet aangezien zelfs een autolader voor de headset niet ontbreekt.

De Nokia BH905, Sony Ericsson MH-907 en de LG HBM-210 (van boven naar beneden): bh-905_01 SE-MH907-a LG-HBM-210

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.