Entertainment
07 september 2006 - Ron Smeets

Jabra gaat nep-headsets aanpakken

Ik moet eerlijk toegeven dat ik niet wist dat het probleem van namaak headsets überhaupt bestond. Schijnbaar is het zelfs zo serieus dat Jabra, een van de marktleiders in de headset business, besloten heeft de imitators hard te gaan aanpakken.

De belangrijkste onderdelen van het programma zijn:

· Het identificeren van de producenten, importeurs en distributeurs van de imitatie-headsets;

· Het plannen en uitvoeren van de geschikte wettelijke stappen tegen de producenten, importeurs en distributeurs, wat kan leiden tot rechtzaken;

· Het plannen en uitvoeren van acties tegen de Chinese producenten en distributeurs van namaakproducten;

· Het samenwerken met de douane en andere autoriteiten om de namaakproducten te onderscheppen en in beslag te nemen.

“We zijn vastbesloten om het vervalsen van onze producten tegen te gaan en uiteindelijk uit de markt te bannen,” zegt Hans Henrik Lund, President van GN Netcom. “Vergeleken met de originele producten werken de geïmiteerde headsets minder goed samen met andere producten. Daarnaast zijn de namaakproducten van zeer slechte kwaliteit en zijn de techniek en de onderdelen van bijzonder laag niveau. Deze combinatie kan schadelijk zijn voor de gebruiker.”

Het programma maakt deel uit van de standaard activiteiten die GN Netcom/Jabra onderneemt om de status als marktleider op het gebied van headsets te behouden, evenals het beschermen van hun goede reputatie op het gebied van het produceren en op de markt brengen van Bluetooth headsets van hoge kwaliteit.

Jullie zijn dus gewaarschuwd ;-)Gerelateerde links:
Nokia sleept Chinese vervalsers voor de rechter
Nokia onderzoekt namaak GSM's
Deense Design bluetooth headset
Namaak iPod accesoires
Chinese namaak PSP
Koreanen in gevecht met Chinese namaak
Chinese namaak GSM's

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.