Toestellen
14 mei 2015 - Ron Smeets

Ja, het scherm van de LG G4 kan na een val ook breken (video) Een valtest met het nieuwste LG vlaggenschip in de hoofdrol

Mensen die mij wat beter kennen weten dat ik nogal eens iets uit mijn handen laat vallen ;) Gelukkig is dat bij de LG G4 nog niet gebeurd. Ook niet moedwillig als 'crashtest'. Gelukkig zijn online, en op YouTube, altijd wel van dit soort testjes te vinden. Hieronder is de G4 dus aan de beurt.

In mijn vergelijkende review won de LG het nipt van de Galaxy S6 (4-3). Onlangs werd de Samsung ook al aan een vernietigende valtest onderworpen en die deed het eigenlijk zo slecht nog niet, maar die is dan ook voorzien van Gorilla Glass 4. Het LG G4 scherm is een 'ouder' Gorilla Glass 3 display. Breekt die dan ook eerder? En heeft het licht gebogen glas nog een positieve invloed op de sterkte van het scherm? Kijk zelf maar.

Eigenlijk geldt voor alle toestellen natuurlijk dat je ze beter niet kunt laten vallen, maar dat moge duidelijk zijn. Als het scherm al niet breekt dan zijn er wel beschadigingen aan de behuizing. In alle gevallen is je toestel minder waard en de kans dat iets anders (van binnen) defect raakt een stuk groter geworden.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.