Entertainment
20 december 2007 - Arjan F Olsder

J2me Review: The Sims: DJ

EA Mobile lanceerde vandaag officieel The Sims DJ, een game die de wereld van wannabe DJ's en de welbekende Sims bij elkaar brengt.

Nu ben ik zelf niet echt een The Sims speler, maar moet toegeven dat ontwikkelaar FishLabs erg zijn best heeft gedaan om zich in te leven in de wereld van de DJ / Producer. In de game ben je dan ook niet enkel plaatjes aan het mixen, maar begin je echt met het produceren van een plaat.

Voor het produceren van een plaat heb je vier tracks of sporen beschikbaar. Op deze sporen kan je kiezen voor een tweetal samples en twee FX's. Samples zijn stukjes beat terwijl een FX zorgt voor afwisseling in toonhoogte etc.

Zodra je je eerste productie klaar hebt, kan je deze opnemen. Dit brengt je meteen in de eerste minigame. In deze game moet je op de maat van de muziek die je gemaakt hebt op de actie knop drukken. Hoe beter je in de maat blijft, hoe beter je uiteindelijke mix zal zijn.

Zodra je eerste plaat af is, komt het eerste feestje beschikbaar. Op de zijkant van het scherm zie je een hoeveelheid bezoekers staan die willen dansen op de muziek. Iedere keer schuiven hiervan 4 bezoekers voor de draaitafel. De bezoekers zijn geïnteresseerd in rock of pop muziek. Het verschil valt te zien in de kleur. Iedere mix die je hebt bestaat uit pop en/of rock samples. Je moet zorgen dat de verdeling van samples overeenkomt met de hoeveelheid bezoekers in dat genre. Hoe meer bezoekers je laat dansen op een plaat, hoe beter je scoort. Om een plaat op te zetten start opnieuw een soort van minigame. Dit maal gaat het erom dat je timing goed is. Je krijgt twee lijnen in beeld die op elkaar af lopen. Je moet precies als je elkaar raken op de actieknop drukken. Hoe dichter je ze bij elkaar weet te krijgen, hoe meer punten je verdient.

De punten heten Simillions. Deze kan je besteden in o.a. De DJ shop. In de DJ shop kan je nieuwe samples kopen voor nieuwe mixen, maar ook DJ gear zoals een koptelefoon, rookmachine etc. Deze gear kan zorgen voor een makkelijker spel of juist bonus punten opleveren.

De graphics in de game zijn erg goed. De game is volledig 3D en staat als extraatje toe om de door jou gemaakte mix als ringtone op te slaan. Het geluid is natuurlijk erg belangrijk voor de game, en dat blijkt dan ook wel uit de variatie van samples die beschikbaar is. Hoewel een individuele sample wel erg plat is qua geluid, komt het allemaal goed zodra je diverse samples door elkaar laat lopen.Gerelateerde links:
Muziek van EA Games ook als ringtone

Over de auteur: Arjan F Olsder