Entertainment
09 december 2007 - Arjan F Olsder

J2me Review: Sim City Societies

Het duurde iets langer dan verwacht, maar bij deze eindelijk mijn eerste post over mobile gaming voor Mobile Cowboys. Deze eerste post is een One Minute Review, ofwel een korte bondige review van een game die zeer de moeite waard is.

Vandaag behandelen we Sim City Societies van gaming gigant EA Mobile. Sim City Societies komt over als een echte lite versie van Sim City. Hoewel het in eerste instantie lijkt alsof het bouwen wat beperkt is, blijkt dat de hoeveelheid opties ruim voldoende zijn om het spel leuk te houden. Ook politiek bedrijven is belangrijk om jouw stad op orde te houden.

Het spel bevat voldoende levels om uren lang een uitdaging te kunnen bieden. De graphics zijn pixel perfect zoals je van een Sim City game mag verwachten. Het geluid is aardig, maar ik zet liever de radio van mijn telefoon aan. De gameplay loopt soepel hoewel het scrollen wat langzaam gaat. Dit is een groot nadeel in levels waar tijd een belangrijke factor is. EA had hier over een soort van scroll modus na mogen denken.

Al met al een prima game voor de liefhebber van strategie spellen en zeker de verkoop prijs waard.Gerelateerde links:
Mobile games producenten sluiten deal in de U.K.

Over de auteur: Arjan F Olsder