Entertainment
03 april 2008 - Arjan F Olsder

J2me Review: Monopoly van Dam tot Dom

Bij het lezen van de titel zakt de één volledig weg, terwijl de ander ongetwijfeld zit te wiebelen op zijn stoel van geluk. Hoewel de meeste bordspelen voor de hele familie zijn ontworpen, zal de fanatieke Monopoly speler het vaak bij vrienden moeten zoeken. Met deze mobile game kan daar maar zo eens verandering in komen.

Lang was Monopoly Mobile het eigendom van publisher Glu. Echter hebben die de rechten een half jaar geleden aan EA verloren. Dat lijkt voor Hasbro een goede deal te zijn geworden, want de nieuwe monopoly 'van dam tot dom' editie is zeker de beste die ik op mijn telefoon gespeeld heb in de afgelopen jaren!

Jawel, ik ben enorm enthousiast over de kwaliteit en snelheid waarmee ik spelen kan. De animatie van de pionnen en elementen zoals de gevangenis zijn ook geniaal bedacht (al wou ik dat ze soms iets sneller gingen). Ook is het makkelijk om de game over een hele dag te spelen. De standen worden continu opgeslagen zodat je altijd verder kan waar je gebleven bent.

Een belangrijk element bij Monopoly was altijd het onderling handelen. Ook dit heeft EA tot in de details meegenomen. Je kan zowel eigendommen als geld bieden voor de eigendommen van de tegenspeler. De a.i. Van de tegenspelers is vrij goed. Wanneer je een goede tegenspeler kiest, merk je dat het veel lastiger zal worden om een goed bod met succes uit te brengen.

Voor Monopoly spelers is Monopoly van Dam tot Dom dus echt een aanrader.

Over de auteur: Arjan F Olsder