Entertainment
02 april 2008 - Arjan F Olsder

J2me: Command & Conquer Tiberium Wars

Het was even wachten, maar eindelijk kwam C&C Mobile uit onder de naam Command & Conquer Tiberium Wars. Kenners van de serie weten dan al meteen dat de strijd tussen de GDI en de NOD op de telefoon verder gaat.

Bij het starten van de game valt me één ding meteen op; strakke vormgeving, futuristische muziek en enorm kleine letters! Het ligt dus niet aan U als U zich goed moet concentreren op de teksten in het menu en de game. Teksten bevat de game zat. Omdat een mobile game natuurlijk aan een limiet zit wanneer het om bestandsgrootte gaat, zijn de filmpjes voor dialogen en animatie op het slagveld verruilt. Een slimme vinding van het EA team.

De game zelf begint met een tutorial, en dat is maar goed ook. Ik heb zelf al veel RTS games op de telefoon heb gespeeld, maar C&C is soms iets wat lastig om te besturen. EA had er goed aan gedaan om wat meer naar de concurrenten te kijken als het om gameplay gaat.

Command & Conquer Tiberium Wars kan dus beter al het om gameplay gaat. Voor de rest is het wel gewoon een vette game.Gerelateerde links:
One Minute Review: The Sims: DJ
One Minute Review: Namco Arcade Golf
One Minute Review: Sim City Societies

Over de auteur: Arjan F Olsder