Nieuws
22 november 2012 - Ron Smeets

J.K. Shin: "Geen iPhone zonder Samsung patenten"

J.K. Shin (foto), CEO van Samsung, heeft tegenover lokale journalisten in Seoul verklaard dat hij er van overtuigd is dat Apple, zonder gebruik te kunnen maken van diverse Samsung patenten, niet in staat zou zijn een iPhone te maken.

Waar of niet (waarschijnlijk wel), voor de onderhandelingen met Apple en een mogelijke (spoedige) oplossing van de vele ruzie's tussen beide partijen is dit natuurlijk geen echt handige opmerking.

Letterlijk zei Shin: "The truth never lies. Without Samsung-owned wireless patents, it’s impossible for the Cupertino-based Apple to produce its handsets ... As you know, Samsung is very strong in terms of portfolios of wireless patents".

Onlangs besliste de Amerikaanse ITC (International Trade Commission) dat een uitspraak in een van de vele patentzaken tussen Apple en Samsung heroverwogen moest worden. Het betrof het niet schenden van vier Samsung patenten door Apple. Dat wordt nu dus opnieuw bekeken en de uitspraak daarvan wordt in januari verwacht.

"Een nieuwe rechtzaak behoort zeker tot de mogelijkheden. Dat wordt nu bekeken door ons juridisch team", zo voegde Shin nog toe. Zoals gezegd, dit heeft eerder iets weg van een verharding in de strijd met Apple dan een opening voor een spoedige oplossing. Het enige dat ik daar nog op kan zeggen is... zucht! ;-)

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.