Nieuws
02 oktober 2013 - Nichal Joosse

'iWatch krijgt een buigbaar scherm'

Anonieme bronnen wisten aan de Zuid-Koreaanse krant Chosun te melden dat Apple de iWatch zal gaan uitrusten met een flexibel scherm dat door de gebruiker gebogen kan worden. De bijgevoegde foto is geen echte foto, maar een foto van een door een ontwerper op de geruchten gebaseerde afbeelding. Er gaat al langer het gerucht rond dat toekomstige smartwatches voorzien zullen worden van een flexibel oled-scherm. 

Volgens Chosun zou er gewerkt worden aan drie verschillende prototypes. Het gaat om een iWatch met een scherm van 1,3 inch, 1,4 inch en 1,5 inch. Het prototype voor het horloge met een 1,5 inch-scherm zou al gemaakt zijn door Apple. Ze weten echter nog niet zeker wat het schermformaat zal gaan worden. Ook zeggen de anonieme bronnen aan Chosun dat de iWatch zo goed als zeker volgend jaar wordt verwacht. 

Geruchten over de iWatch spelen al sinds februari dit jaar. Dat het horloge eraan komt, lijkt inmiddels zo goed als zeker. De naam iWatch is al geregistreerd en de concurrentie loopt alvast voor met smartwatches: zo heeft Sony inmiddels al de tweede generatie waterdichte smartwatch uitgebracht en Samsung verkoopt sinds een tijdje de Galaxy Gear. 

Over de auteur: Nichal Joosse