Nieuws
29 augustus 2013 - Nichal Joosse

'iWatch gaat ongeveer 200 euro kosten'

Volgens Wang Wanli, analist bij CIMB Securities Limited, zal de toekomstige smartwatch van Apple tussen de 149 en de 229 dollar gaan kosten, omgerekend dus ongeveer 200 euro. Het is voor het eerst dat er een daadwerkelijke prijs wordt genoemd voor de iWatch. Wanli had het eerder ook bij het juiste eind toen Apple in 2011 de bestellingen van de iPad had teruggeschroefd. De periode daarna nam de verkoop inderdaad af. 

Het is nog niet duidelijk of Wanli de uitspraken deed over één model of juist over verschillende modellen van de iWatch, maar het lijkt logisch dat Apple het apparaat in verschillende uitvoeringen zal gaan uitbrengen. De lage prijs in vergelijking met andere producten van Apple zou volgens de analist ervoor moeten zorgen dat Apple volgend jaar al zeker 63 miljoen exemplaren zal gaan verschepen, wat erg hoog is.

Volgens Wanli zal Apple de iWatch in de tweede helft van volgend jaar gaan lanceren, dus we zullen nog een tijdje moeten wachten. Gelukkig heeft Samsung al wel bevesrigd dat ze op 4 september een smartwatch zullen gaan onthullen. Ook Sony heeft al een horloge op de markt en komt binnenkort met een waterdichte variant. LG en andere start-ups werken ook al een tijdje aan smartwatches.  

Over de auteur: Nichal Joosse