Nieuws
20 september 2006 - Ron Smeets

iTunes moviestore: 1 miljoen dollar in 1 week.

Een week geleden introduceerde Apple haar nieuwe iPod's en iTunes movie store aan waar, om te beginnen 75 Walt Disney films ter download aangeboden werden.

Ondanks het relatief beperkte aanbod heeft de filmwinkel van Apple in de eerste week al een omzet van 1 miljoen dollar gerealiseerd. Volgens Disney topman Robert Iger verwacht men nog voor het eind van dit jaar de grens van 50 miljoen te passeren.

Dat zou dus betekenen dat de gemiddelde weekomzet voor de rest van dit jaar naar zo'n 3 miljoen dollar zou moeten groeien. Erg optimistisch lijkt mij. Zeker gezien het feit dat we deze eerste week natuurlijk ook nog te maken hebben gehad met nieuwsgierige klanten die eens een filpmje gekocht hebben.Gerelateerde links:
iTunes breidt uit
iTunes software voor Sony Ericsson
Scary Movie 4 eerst op je iPod Video
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.