Nieuws
25 oktober 2012 - Ron Smeets

ITC: "Samsung schendt vier Apple patenten"

Er lijkt voorlopig nog lang geen einde te komen aan de slepende ruzie tussen Samsung en Apple. De afgelopen twee dagen werden gekenmerkt door overwinningen voor de Koreaanse fabrikant in zowel de VS als hier in Nederland.

Gisteravond besliste een rechter van de Amerikaanse internationale handelscommissie (ITC) echter dat Samsung, in een andere patentzaak, wel inbreuk pleegt op een aantal Apple (iPhone) patenten. 

Het betreft een design patent voor het front van de iPhone en drie software patenten waaronder eentje die betrekking heeft op touchscreen technologie die mede door Steve Jobs zelf uitgevonden zou zijn. Deze uitspraak en veroordeling van de Koreaanse fabrikant kan betekenen dat Apple weer op zoek gaat naar een verkoopverbod voor de Samsung producten die onder deze patentschending vallen.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.