Nieuws
18 oktober 2011 - Ron Smeets

ITC: Apple pleegt geen inbreuk op HTC patenten

Ruim een maand geleden werd HTC door Google geholpen met de overdracht van een aantal patenten waarmee de Taiwanese fabrikant haar juridische (patent)strijd tegen Apple zou kunnen versterken.

Welnu, vandaag heeft Apple bij de ITC (International Trade Commission), de eerste slag in die (nieuwe) strijd met HTC gewonnen. De ITC heeft namelijk bepaald dat Apple geen ibreuk pleegt op patenten van HTC.

Daarmee is de ruzie overigens nog (lang) niet ten einde want HTC heeft al aangekondigd tegen deze uitspraak in beroep te zullen gaan en haar strijd ook op andere vlakken (patenten) voort te zetten. HTC is er van overtuigd dat ze sterk genoeg staan om Apple uiteindelijk te 'verslaan'. "This is only one step of many in these legal proceedings. We are confident we have a strong case for the ITC appeals process and are fully prepared to protect our intellectual property," aldus Grace Lei van HTC.

Klinkt leuk allemaal maar zoals ik al heel vaak geschreven heb zijn het toch vooral de advocatenkantoren die het meeste garen spinnen bij deze slepende ruzies. Wordt ongetwijfeld weer vervolgd ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.