Nieuws
22 juni 2011 - Ron Smeets

Is Nokia dood? (Infographic)

Dat is een vraag die de afgelopen maanden meermaals gesteld werd. Het dalende marktaandeel, zowel in de feature- als smartphone markt, de strubbelingen aan de top en de beslissing om Symbian als smartphone OS (uiteindelijk) aan de wilgen te hangen en helemaal voor Windows Phone te kiezen zorgen voor meer dan voldoende speculatie. Maar is Nokia werkelijk dood of stervende? Onderstaande Infographic probeert bovenstaande vraag te beantwoorden.

Feit is in ieder geval dat Nokia nog steeds de grootste mobiele telefoonfabrikant ter wereld is en dat de Finnen ook in de smartphone markt nog altijd bij de top 3 hoort, ondanks alle tegenvallende resultaten en negatieve publiciteit. De grafiek toont aan dat de Finse fabrikant, hoewel haar populariteit en marktaandeel dus dalen, nog altijd een grote rol speelt. Zeker als het gaat om de aanwezigheid van het merk wereldwijd, de groei van mobile advertising en het enorme distibutienetwerk. Kijk, en oordeel, zelf maar.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.