Entertainment
25 september 2011 - Ron Smeets

'Is mijn zoon homofiel?' Bizarre Franse Android App

Ik heb het twee keer moeten lezen maar deze app bestaat dus echt. Nog erger is echter de 'subtitel' ervan: "20 vragen om er achter te komen of alles in orde is met uw zoon".

Alsof homofilie een ziekte zou zijn? Belachelijk. Net zoals de vragen overigens. Die gaan namelijk over eigenschappen als  muziekvoorkeuren, persoonlijke verzorging, kleding keuze en meer van dat soort stereotypen waaraan een homofile man schijnbaar te herkennen is.

Uhhm, wat moet ik hier nu nog verder over zeggen. Iets serieus? Lijkt mij niet. duss... Mochten er ouders zijn die hiemee worstelen, dan moeten die heel snel deze applicatie, die 1,99 kost, downloaden en de 20 vragen beantwoorden. Dan hebben ze in ieder geval duidelijkheid over de sexuele geaardheid van hun zoon. Helaas geeft de app geen medicijn of behandelmethode waarmee hun zoon weer gezond kan worden. Daarvoor moeten ze dan toch maar even naar de doktor gaan.

De makers van deze app noemen zichzelf een 'Geek Agency' met de naam 'Emmene Moi' Wat zoveel betekent als 'Neem me'. Tsja, het blijven rare jongens, die Fransen ;-)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.