Entertainment
26 augustus 2009 - Ron Smeets

Is LG de tel kwijt?

Sommige fabrikanten houden er van om zo af en toe eens te roepen hoeveel (miljoenen) toestellen van een bepaald model verkocht zijn, zeker als de aantallen in relatief korte tijd naar grote hoogstes stijgen ;-)

Bij LG lijken ze echter voor wat betreft de Arena de tel een beetje kwijt geraakt te zijn. Het toestel verscheen rondom het Mobile World Congres in de winkels en na een paar weken werd al melding gemaakt van 1 miljoen verkochte exemplaren. Weer een maand later stond de teller al op 2 miljoen. Letwel, we hebben het dan dus over medio April.

Nu, eind Augustus, komt LG ineens weer met het bericht dat ze dolblij zijn met het feit dat ze binnen vijf maanden meer dan 1 miljoen Arena's aan de man (of vrouw) hebben weten te brengen. Uuhhm, roepen ze maar wat, daar in Korea, of zijn ze echt de tel kwijtgeraakt?

Ik weet dat 2 miljoen ook nog steeds 'meer dan 1 miljoen' is, dus eigenlijk zeggen ze niets verkeerd, maar zo flauw zal de Koreaanse fabrikant toch niet zijn. Nee, als je binnen anderhalve maand na de eerste release roept dat er meer dan 2 miljoen exemplaren van een toestel verkocht zijn, dan is het natuurlijk bijzonder vreemd dat je vier maanden later bekend maakt dat de teller op 'meer dan 1 miljoen staat', toch?

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.