Nieuws
16 augustus 2013 - Redactie MobileCowboys

Is Gmail veilig genoeg voor belangrijke mailtjes?

De bekende e-maildienst Gmail ligt de laatste tijd regelmatig onder vuur, vooral door de recentelijke ontwikkelingen op het gebied van privacy. Jack Schofield van The Guardian kreeg de vraag van bezoeker Vicaro of Gmail veilig genoeg is voor belangrijke e-mails. Belangrijk om te weten is dat alle e-mails gescand worden door de servers van Google, in de meeste gevallen om spam te kunnen identificeren tussen alle mailtjes. In de voorwaarden van Google is te zien dat ze ook kijken naar bepaalde steekwoorden om op deze wijze te bepalen welke advertenties relevant zijn voor een gebruiker. 

Vorig jaar veranderde Google de privacyvoorwaarden waardoor het bedrijf de mogelijkheid heeft om data te verzamelen vanuit alle diensten van Google. Dit houdt simpelweg in dat Google informatie van een gebruiker kan weten uit bijvoorbeeld zijn of haar e-mail en kalender, alles wat je opvraagt via Google Maps en wat je precies zoekt via de zoekmachine. Google Now is hier een goed voorbeeld van: deze dienst gebruikt alle informatie over de gebruiker om vervolgens weer nieuwe informatie te kunnen laten zien.

Het is moeilijk om diensten als die van Google te mijden, aangezien ze ontzettend populair zijn bij het grote publiek. Wanneer je bijvoorbeeld gebruik wilt gaan maken van Outlook.com, heb je hetzelfde probleem: deze dienst is van Microsoft en dit is net als Google een Amerikaans bedrijf. Schofield adviseert in zijn artikel de dienst FastMail, een e-maildienst van Opera. Maar voor alle mensen die niet zo bezorgd zijn over hun privacy, voldoet Gmail volgens hem prima.

Over de auteur: Redactie MobileCowboys
 
De redactie van Mobilecowboys. Wil je iets melden of vragen neem dan contact op via: redactie@mobilecowboys.nl