Geruchten
22 januari 2018 - Ron Smeets

Is er een 6.5 inch iPhone op komst? KGI analisten denken van wel

De analisten van KGI hebben een behoorlijk goede reputatie als het gaat om het analyseren van de telecommarkt en het uitspreken van verwachtingen op basis daarvan. Verwachtingen, of voorspellingen, die vaker wel dan niet blijken uit te komen. Dit weekend heeft KGI haar voorspellingen voor de nieuwe iPhones, die natuurlijk pas over een maand of acht (september) gepresenteerd gaan worden, wereldkundig gemaakt. De analisten denken dat er behalve een opvolger van de iPhone X ook twee grotere iPhone modellen uitgebracht zullen worden. Een ietwat goedkopere 6.2 inch en een versie met een 6.5 inch scherm. Bovendien zullen ze allemaal even randloos zijn als de iPhone X. 

Goedkopere 6.2 inch iPhone
Het 6.2 inch model zou uitgerust worden met een LCD display en daardoor goedkoper worden. Gesproken wordt over een prijskaartje van 650 tot 750 dollar. Voor de gemiddelde smartphone koper is dat nog altijd een high-end prijs. Goedkoper is in dit geval een relatief begrip. Gerelateerd aan de 1300 euro kostende iPhone X lijkt 700 dollar inderdaad heel ‘goedkoop’. Over de specificaties, anders dan het LCD scherm en het design, wordt verder niets geroepen door KGI. Gespeculeerd wordt over een nieuwe Apple A12 processor met AI features. Dat is immers sinds de Huawei Mate 10 Pro een trend geworden.

Betere verkoopcijfers voor de 2018 iPhones
Opvallend is verder de voorspelling van KGI dat de 2018 modellen van de iPhones de verkoopcijfers van Apple’s smartphone met 10% zal doen stijgen. De vraag is natuurlijk of die stijging door echt door de nieuwe iPhones veroorzaakt zal worden of omdat de iPhone X en 8 tegen die tijd goedkoper over de toonbank mogen en daardoor huidige iPhone 6(S) en iPhone 7 klanten naar de winkels weten te trekken. We gaan het wel zien, eind 2018. Zoals zo vaak met voorspellingen het geval is blijft dit grotendeels koffiedik kijken. Hoe goed de reputatie van KGI ook moge zijn.