Wearables
23 november 2015 - Ron Smeets

Is een Smart Ring handiger dan een Smart Watch?

Wat zijn veel gehoorde 'klachten' over smart watches, behalve dat ze op dit moment vooral nog een (modieus) verlengstuk van de smartphone zijn? De accu is snel leegt. Ze zijn te groot, te dik en/of te zwaar. En het prijskaartje van sommige modellen loopt ook nogal eens de spuigaten uit.

Welnu, speciaal voor die sceptici is de Ringly, een smart ring, misschien een compact alternatief die niet elke dag (of twee dagen) aan de lader hoeft. OK, je moet wel een liefhebber van zegelringen zijn ;) En heel erg betaalbaar is hij nu ook weer niet met prijskaartjes die uiteenlopen van 195 tot 225 dollar.

De Ringly heeft geen display maar meldt binnenkomende telefoongesprekken, emails, social media updates etc door van kleur te veranderen en te trillen. Er zijn vier verschillende trilpatronen en vijf kleuren waar je uit kunt kiezen. Je kunt bovendien instellen welke berichten, en/of van welke contactpersonen (die jij belangrijk genoeg vindt) binnenkomende berichten via de ring aangeduid worden.

Helemaal nieuw is het idee van een slimme ring die aan een smartphone gekoppeld kan worden overigens niet. Heel wat jaren geleden was daar al een futuristisch ontworpen Bluetooth Ring (afbeelding hieronder), die ook dienst kon doen als headset en voor de iPhone werd ook al eens de iRing bedacht.

Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.
Ook interessant