Geruchten
26 november 2012 - Ron Smeets

Is dit het fysieke qwerty toetsenbord van BlackBerry 10 ?

De eerte BlackBerry 10 toestellen die over ruim twee maanden, 30 januari, onthuld gaan worden zullen 'touchscreen only' toestellen zijn. Dat heeft RIM al enkele keren bevestigd. Pas na de lancering van de touchscreen modellen zal ook een BlackBerry 10 toestel met een fysiek qwerty toetsenbord verschijnen. De kans bestaat overigens wel dat die ook op 30 januari gepresenteerd wordt, maar dat is speculatie.

Nu is online een wazige foto opgedoken van wat het fysieke 'BlackBerry 10' qwerty toetsenbord zou kunnen zijn. Als het gerucht en de foto juist blijken te zijn dus.

In eerdere geruchten was ook al eens een BlackBerry 10 toestel te zien met een fysiek qwerty toetsenbord. Zo op het eerste gezicht ziet dat er nagenoeg hetzelfde uit als het toetsenbord dat nu dus gespot is. Op de nieuwe foto lijkt het toetsenbord wel iets smaller, maar dat kan ook gezichtsbedrog zijn. Hieronder de foto van dat toetsenbord en nog een eerder kiekje van een 'qwerty BlackBerry 10', de zogenaamde 'N-Series'.

Bron (Chinees forum), Via

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.