Geruchten
13 juni 2016 - Ron Smeets

Is dit een teaser voor de Galaxy Note 7? Inclusief een duidelijke hint naar de komst van een 'Edge' variant

Dat Samsung tijdens de IFA, of vlak daarvoor, een nieuwe Galaxy Note zal onthullen is geen groot nieuws. Het gerucht gaat echter dat de Koreaanse fabrikant er voor gaat kiezen om de opvolger van de Note 5 de naam Note 7 mee te geven en 'nummer zes' dus over te slaan. De reden daarvoor zou zijn dat het typenummer '7' beter aansluit bij de andere high end Galaxy's, de S7 en S7 Edge.

Dit weekend is een afbeelding opgedoken die bedoeld zou zijn als teaser voor die Galaxy Note 7. Los van het feit dat de '7' in de afbeelding overduidelijk zichtbaar is wordt ook een niet erg subtiele hint gegeven die er op duidt dat Samsung eveneens een Edge variant van de Note 7 voorbereidt.

Letwel; de bron van deze vermoedelijke teaser afbeelding is niet Samsung zelf. Het is dus nog niet veel meer dan een gerucht. Dat geldt ook voor de specs die genoemd worden. De Galaxy Note 7 (Edge) zou voorzien worden van een 5.8 inch Super Amoled QHD scherm, een quad core Snapdragon 823 processor met maar liefst 6GB RAM en een 12 megapixel camera. We zullen het wel zien.

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.