Geruchten
05 augustus 2015 - Ron Smeets

Is dit de volgende high-end Lumia? Kiekjes van een Microsoft prototype zouden de Lumia 950 tonen

Over enkele weken zal Microsoft weer een of twee nieuwe high end Lumia smartphones onthullen. Of dat nu de Lumia 940- danwel de Lumia 950 serie wordt is iets waar online nog volop over gespeculeerd wordt. De kans is in ieder geval heel erg groot dat Microsoft zowel een 5.2 inch als een 5.7 inch model al lanceren.

Via een Windows Forum zijn twee kiekjes opgedoken waarop een prototype, compleet met 'verhullend hoesje', van de Lumia 950 (of 940) te zien zou zijn. Het toestel ziet er inderdaad anders uit dan de Lumia's die we tot nu toe kennen. Daarmee bedoel ik dat nu on-screen buttons te zien zijn. Verder heeft hij wel, kijkend naar de randen, zijkanten en rondingen, een duidelijk Lumia uiterlijk.

Op de foto van de achterzijde is, mede door het hoesje, niet heel veel te zien, al lijkt het toestel, en dat zou ook niet zo gek zijn, wel uitgerust te zijn met een PureView camera. Hoeveel megapixels? Dat is niet te zien, maar de camera module heeft veel weg van die van de Lumia 1020 (20 megapixel).

Over de specs wordt door de Chinese bron niets gemeld. Uiteraard zal Microsoft de nieuwe Lumia's uitrusten met de smartphone versie van Windows 10, maar dat was al heel lang bekend. Andere Lumia 940 (over de naam wordt dus nog gespeculeerd) geruchten spraken al over een snapdragon processors met 3GB RAM en een 24 megapixel camera. We zullen het wel zien, over enkele weken.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.