Concepten
02 mei 2014 - Ron Smeets

Is dit de toekomst van smartphones?

Met de komst van flexibele schermen kunnen smartphones, maar ook tablets, in de toekomst er anders uit gaan zien dan we gewend zijn. Het idee van de 'clamshell' smartphone met een groot opvouwbaar scherm is er maar eentje.

De 'Paperfold' is een concept smartphone waarbij niet alleen flexibele schermen zijn toegepast (met e-ink technologie), maar ook modulaire opbouw een rol speelt. En het gaat nog verder. Afhankelijk van hoe je het toestel vast houdt of open vouwt worden bepaalde functies automatisch gestart. Zou dit de smartphone van de toekomst kunnen worden? In de video hieronder kun je een demonstratie zien van het prototype.

Meer informatie over de Paperfold vind je hier.

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.