Geruchten
08 april 2008 - Ron Smeets

Is dit de TAG Heuer GSM ?

De eerste berichten dat ook TAG Heuer, vooral bekend van de hele dure horloges, bezig zou zijn met de productie van een luxe (Smart)phone dateren al van meer dan een jaar geleden.

Eind vorig jaar bevestigde de Zwitserse horlogemaker dat het toestel er inderdaad aan zat te komen voor de tweede helft van 2008.

Gisteren zijn op een Franse site diverse foto's en specs van de TAG Heuer GSM opgedoken.

Het toestel heeft zo op het eerste gezicht wel iets weg van de, eveneens peperdure, Vertu modellen. Rare hoeken en een ietwat afwijkende vorm vergeleken met 'standaard' candybar modellen van andere merken. Toch kan ik niet zeggen dat deze (Smart)phone een bijzonder luxe uitstraling heeft.

Natuurlijk is bij de productie ervan gewerkt met materialen als leer, roestvrij staal en een sapphire chrystal display. De specs, voor zover bekend zijn niet echt spectaculair te noemen, maar dat geldt voor de meeste 'luxe toestellen' met prijskaartjes die de 1000 Euro ruim overstijgen.

Enfin, voor 3400 tot 3900 Euro krijg je dus een toestel met een 1.9 inch QVGA display (sapphire chrystal), 2 megapixel camera, mutimedia speler (MP3/MP4) en Bluetooth 2.0. Aan de bovenzijde bevind zich nog een OLED display (96x76 pixels) waarop onder andere een klok getoond wordt (tja, het blijft natuurlijk een TAG Heuer ;-)). Opvallend is wel nog het uithoudingsvermogen van de accu. Die kan maar liefst 7 uur bel- en 28 dagen standby-tijd produceren.

Als de Franse berichten kloppen dan ligt de TAG Heuer GSM tegen het einde van Q2, dus nog voor de zomer, in de winkels. Of dat ook al direct hier in Nederland en België het geval zal zijn is nog niet bekend.Gerelateerde links:
Nieuwe luxe Bellperre GSM wordt in Nederland gemaakt
Een 'Nokia' van 18.000 Euro
TAG Heuer ook bezig met luxe GSM
Slangenmobieltje van 250.000 Euro
Nu ook een Lamborghini uitvoering van de Nokia 8800
Luxe GSM's voor racefans
Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.