Geruchten
18 mei 2014 - Ron Smeets

Is dit de Samsung Galaxy S5 Prime? (video)

Geruchten dat Samsung zou werken aan een zogenaamde 'Prime' versie van de Galaxy S5, met een QHD scherm en mogelijk nog enkele verbeterde specs, zijn niet nieuw. Maar nu zou dit toestel voor het eerst ook te zien zijn in een bijna drie minuten durende video.

Letwel, het betreft een zogenaamd pre-productie prototype van een toestel dat heel veel op de Galaxy S5 lijkt. Hij is wel beduidend dikker en de achterzijde is van aluminium.

Of het inderdaad de Galaxy S5 Prime is, of wellicht een van de Galaxy S5 prototypes waarbij Samsung met het idee speelde om afscheid te nemen van de kunstof behuizing? Dat is niet te zeggen. Dat de resolutie van het scherm van dit prototype groter is, is ook geen echt bewijs. Samsung heeft namelijk tijdens het ontwikkelproces van de Galaxy S5 geruime tijd getest met het gebruik van een QHD scherm. Daar werd echter om kosten- en productie technische reden al vrij vroeg van af gestapt. Enfin, bekijk de video van het vermeende Galaxy S5 Prime prototype en oordeel zelf maar.

http://www.youtube.com/watch?v=UzhOfDDiQw0

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.