Geruchten
12 januari 2011 - Ron Smeets

Is dit de Samsung Galaxy S2?

Dat Samsung de Galaxy S2, opvolger van de populaire Galaxy S waarvan de Koreaanse fabrikant binnen goed een half jaar al 10 miljoen exemplaren verkocht heeft, in Barcelona zal gaan onthullen lijkt min of meer een zekerheid.

Volgens deze Koreaanse bron (site is heel erg traag) zou het toestel dat je op de 'foto' hiernaast ziet de Samsung Galaxy S2 zijn. Dit toestel werd overigens in juli(!) ook al eens gespot en ook toen werd al gezegd dat dit de Samsung Galaxy S2 zou worden.

Natuurlijk, het is nog een gerucht, maar het feit dat het afkomstig is uit het land van Samsung zelf maakt het misschien ietsje geloofwaardiger.

De Koreanen noemen ook enkele specs van de Galaxy S2. Enkelen daarvan waren al eens eerder in het geruchtencircuit opgedoken, zoals NFC support enhet 4.3 inch display. Toen werden overigens nog veel meer specs genoemd. Wat wel opvalt is dat nu gesproken wordt over een Super AMOLED Plus display in plaats van Super AMOLED 2 en dat de processor een dual-core model is in plaats van een single core 2GHz versie. Enfin, we zullen moeten afwachten in hoeverre deze geruchten waar blijken te zijn. Hieronder nog een grotere afbeelding van het toestel en alle vermoedelijke specs zoals die tot nu toe 'bekend' zijn.

- 4.3 inch 1280x720 Super AMOLED Plus (2?) display
- Dual-core processor (eerder werd over een 2GHz processor met 1GB RAM en 4GB ROM gesproken)
- Android 2.3 (Gingerbread)
- NFC chip
- 32GB intern opslag geheugen
- microSD geheugenkaart gleuf
- 8 megapixel camera met Full HD video opname
- A-GPS
- WiFi
- Bluetooth 3.0
- 3.5mm audio aansluiting
- bewegingssensor, gyroscoop, licht- en nabijheidssensor

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.