Nieuws
18 januari 2019 - Luc Meijs

Is dit de Samsung Galaxy S10+? S10+ vermoedelijk gelekt door een (ex) Samsung medewerker

Het duurt nog ruim een maand voordat Samsung zijn nieuwe flagship onthult aan de wereld echter kon een Samsung medewerker het niet laten om alvast een sneak peek voor het publiek vast te leggen. Net als voor de release van de Samsung Galaxy Note 9, waar DJ Koh zelf gespot was met het toestel al in gebruik. Bewust of onbewust? Deze keer lijkt het onbewust omdat de foto direct verwijderd is door de originele source.
 
S10 het paradepaardje van Samsung voor 2019
 
De release van de Samsung Galaxy S10 betekent veel voor de Koreaanse fabrikant. Ze hopen hiermee weer innovatief te zijn en het vertrouwen van de consument te herwinnen. Volgens deze gelekte foto’s zien we een aantal geruchten als implementatie terugkomen. Het toestel in de foto beschikt over een dubbele frontcamera dankzij het Infinity-O display dat de fabrikant al eerder liet zien bij de Samsung Galaxy A8s. Waar anderen tot op heden nog een enkele in screen camera hebben, heeft dit toestel er dus twee in een soort pilvormige uitsparing. De selfiecamera zit in de rechterbovenhoek van het toestel, dit is ook afwijkend van de toestellen die we tot nu toe zagen waarbij de camera zich steeds in de linkerbovenhoek bevond. Deze techniek zorgt voor nog meer screen to body ratio en minimale bezels rondom het scherm. Het toestel lijkt ook wederom over een curved design te beschikken. Door de grote scherm-toestelverhouding zal het waarschijnlijk zijn dat de S10+ over een in screen vingerafdrukscanner beschikt, Samsung’s eerste toestel met deze technologie. Helaas is de afbeelding niet heel scherp, de persoon die deze foto heeft genomen heeft nogal moeten inzoomen om het toestel goed vast te kunnen leggen. We kunnen wel zien dat het toestel over de One UI van Samsung beschikt als we goed kijken naar de in screen knoppen en notificaties die op gelijke hoogte liggen met de notch/in screen camera.
 
De Samsung Galaxy S10 zal volgens geruchten in drie varianten op de markt komen, een S10 Lite, S10 en deze S10+. Enkel de plus variant zal over deze dubbele pilvormige in screen selfiecamera beschikken. De Samsung Galaxy S10+ zal verder een totaal van 5 tot 6 camera’s aan boord hebben en over een eigen nieuwe Exynos processor beschikken. Het toestel zal ook direct bij de lancering op Android 9 Pie lopen. We zullen nog heel even moeten wachten tot de officiële aankondiging van de toestellen op 20 februari. Hier zullen we dan eindelijk het toestel in zijn volle glorie zien, het toestel waar voor de Koreanen zoveel vanaf lijkt te hangen.