Geruchten
23 juni 2011 - Ron Smeets

Is dit de Nokia Windows Phone van Stephen Elop?

Begin deze maand werd al gespeculeerd dat Stephen Elop een Nokia met Windows Phone in zijn binnenzak zou hebben. Inmiddels lijkt wel duidelijk dat het toestel dat hij toen in een interview met de WSJ toonde hoogstwaarschijnlijk de N9 was.

Toch gaat er vandaag weer een nieuw gerucht rond, afkomstig van een Hongaarse bron die claimt de eerste screenshots te hebben van een Nokia Windows Phone toestel (of prototype). De plaatjes zijn afkomstig uit een (niet gepubliceerde) video die gemaakt werd tijdens de introductie van de Nokia N9 in Singapore, gisteren. Fake of echt? Oordeel zelf maar.

Het toestel dat hier te zien is heeft wel wat weg van de N9 dus het zou zomaar een photoshop werkje kunnen zijn. Van de andere kant zijn er ook wel duidelijke verschillen met de N9 zichtbaar zoals de positionering van de flitser en de knopjes aan de zijkant. Misschien dat de betreffende video nog opduikt. We zullen zien.

Nokia-WP7-Proto-Lek-2306-a Nokia-WP7-Proto-Lek-2306-b Nokia-WP7-Proto-Lek-2306-c

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.