Geruchten
15 augustus 2015 - Ron Smeets

Is dit de nieuwe Nexus 5 van LG? Gelekte afbeeldingen en video tonen een 'ouderwets' ontwerp

Uiteraard is nog niet met zekerheid te zeggen of het toestel op onderstaande afbeeldingen en in de video daadwerkelijk de nieuwe Nexus 5 van LG is zoals het gerucht meldt. Zelf kreeg ik bij het zien van het toestel een beetje het gevoel van een ouderwets ontwerp. Misschien komt dat door de rondingen aan de randen van de achterzijde. De positionering, en het design, van de camera deden mij weer aan enkele oudere HTC's, zoals de One X, denken. Op de afbeeldingen is ook een Type-C (omkeerbare) USB aansluiting te zien. Dat is dan wel weer nieuw ;)

De nieuwe geruchten melden ook dat de nieuwe Nexus 5 een 5.2 inch scherm heeft. De afgelopen maanden werd al meerdere keren gespeculeerd over een 5 of 5.2 inch display. De afmetingen die nu genoemd worden zijn ook niet echt 'modern' te noemen. En dan bedoel ik met name de dikte van 8 millimeter, die zelfs ter hoogte van de uitstekende camera op zou lopen tot 9.8 millimeter.

Maar goed, mochten de geruchten kloppen dan wordt de nieuwe Nexus 5 van LG dus een redelijk kleurloos toestel. Ik hoop daarom dus ook dat de afbeeldingen niet het uiteindelijke ontwerp, en toestel, tonen. Kijk en oordeel zelf maar.

https://youtu.be/X6AvenXqqzs

Bron

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.