Geruchten
21 juni 2018 - Ron Smeets

Is dit de Motorola Moto One? Gelekte kiekjes tonen een Motorola met een notch

Er wordt al een tijdje gespeculeerd over een op komst zijnde nieuwe ‘high-end’ smartphone van Motorola. De Chinese fabrikant van Moto toestellen richt zich al jaren op het midden- en instap segment. Met de Motor One, of One Power, zou een stap naar het hogere segment genomen worden. Deze week doken een paar kiekes op (zie hieronder) van wat de Moto One zou moeten zijn. Als ze kloppen dan wordt dit dus de eerste Motorola met een ‘notch’. Verder lijkt hij ook een 18:9 of 19:9 beeldscherm te hebben, Het toestel op de foto’s ziet er in ieder geval rank uit. Aan de achterzijde is nog een dubbele camera te zien en vermoedelijk ook een vingerafdruk scanner. Het Motorola logo ligt in ieder geval ietwat verzonken in de achterzijde. Andere specs die genoemd worden spreken over een 6+ inch scherm, 8 megapixel selfie camera en USB C aansluiting. De kiekjes:

Dik en niet al te luxe uitstraling
Hoewel de specs, voor zover die nu genoemd zijn en kloppen – de spreekwoordelijke slag om de arm en korrel zout zijn nog van toepassing – een aardige high-end indruk achterlaten kan dat van het toestel op de gelekte foto’s niet echt gezegd worden. Ik vind de vermeende Moto One wat dik en de camera bobbel wat lelijk. Net alsof die er later op gezet is. De inham, notch, is ook vrij breed, maar daarmee is Motorola zeker niet de enige. Hoe dan ook, het toestel straalt in mijn ogen meer mid-range dan high-end uit. Nu kan ik mij ook niet voorstellen dat Motorola het in haar hoofd zou halen om een 700+ euro toestel op de markt te zetten. Daarvoor heeft de Lenovo dochter zich al veel te lang gericht op het segmend tot 500 euro. Maar, je weet nooit. Nog meer kiekjes:

Op de afbeelding hierboven zijn twee speaker roosters te zien. Hieronder staan nog twee kiekjes. Daarop is de achterzijde van het toestel, met het ietwat verzonken Motorola logo, te zien. Vooral de tweede foto laat goed zien dat de bobbel van de dual camera er heel erg gekunsteld, alsof hij er nog snel even op geplakt is, uitziet. Natuurlijk moeten we, dat zeg ik nog maar een keer, rekening houden met het feit dat deze foto's - hoe echt ze er ook uitzien - tot het geruchtencircuit behoren. Daarbij komt dat de kans ook groot is dat we hier kijken naar een prototype van de Moto One. Afwachten dus maar.

Bron