Geruchten
22 maart 2018 - Ron Smeets

Is dit de LG G7? Laten we hopen dat de kleur een foutje is

Wat gaat LG met de G7 doen? Geruchten zijn er genoeg en de fabrikant heeft zelf aangegeven dat ze dit jaar een vlaggenschip willen lanceren waarbij alles in één keer klopt. Vandaag lekte een poster uit waarop het toestel te zien zou zijn. Laten we hopen dat die gifgroene kleur een foutje is ;) UPDATE (23-03): Zoals met al dit soort geruchten is het nooit met zekerheid te zeggen hoe ver ze der waarheid benaderen. Inmiddels is duidelijk dat onderstaande afbeelding, en tekst, afkomstig zijn van een enthousiaste fan.

Notch en rand onder het scherm zijn weer te zien
Dat gezegd hebbende. Het toestel dat op de poster te zien is lijkt veel op het LG G7 prototype dat een maand geleden in Barcelona opdook. Met notch en een dunne rand aan de onderzide. Dat zegt nog lang niet alles natuurlijk, maar ik denk wel dat we er gevoeglijk van uit kunnen gaan dat het design dat in deze en andere geruchten te zien is de uiteindelijke waarheid aardig zal benaderen. De grote vraag blijft natuurlijk welke bijzondere, nieuwe of innovatieve specs de G7 gaat krijgen. Gesproken wordt steeds vaker over een LCD scherm in plaats van OLED. Dat zou met name de kosten van het toestel moeten drukken. Iets waar ik persoonlijk helemaal voor ben. Ik heb al eerder geschreven dat LG niet de reputatie heeft om 700+ euro toestellen tot een succes te maken. Wanneer de G7 net zo voordelig wordt - vergeleken bij zijn concurrenten - als de G2 en G3, dan maak de tweede Koreaanse fabrikant meer kans op succes. Voor nu moeten we het nog met geruchten als deze doen. Oordeel zelf maar wat je van het toestel op onderstaande afbeelding vindt.

LG G7+ en nieuwe Mods
Op onderstaande afbeelding staan nog twee interessante gegevens. Er wordt namelijk melding gemaakt van de LG G7+. Het toestel in Barcelona zou de LG G7 Neo zijn dus de kans is groot dat de Koreaanse fabrikant van de G7 weer een complete serie maakt, zoals ze dat enkele jaren geleden ook met de G4 deden. Maar nog opvallender is de vermelding van nieuwe Mods, of modules. Dit keer LG ThinQ Mods genoemd. Of dat modules worden zoals bij de LG G5, waar je soms het halve toestel voor uit elkaar moest halen waag ik te betwijfelen. Zeg maar gerust dat dat niet meer gaat gebeuren. Maar wellicht dat LG iets van Motorola geleerd heeft? We gaan het zien.