Geruchten
23 december 2014 - Ron Smeets

Is dit de Huawei Ascend Mate 7 Plus? Kiekjes tonen een grotere Mate 7 met subtiele veranderingen

Tijdens de IFA verraste Huawei de halve telecomwereld met de presentatie van de Ascend Mate 7. Een 6 inch phablet die toch ook heel erg compact en dun was. Daarnaast bleek het toestel zowel qua prestaties als prijs een geduchte concurrent voor de gevestigde (Samsung) orde.

In China zijn nu de eerste kiekjes opgedoken van een toestel dat de opvolger, of grotere broer, van de Mate 7. Volgens de geruchten zou dit de Ascend Mate 7 Plus kunnen zijn. Wat op de twee foto's direct opvalt zijn de super dunne randen (bezels) aan de zij- en bovenkant (eerste foto) en het grotere speaker rooster aan de achterzijde.

Het toestel op de foto's hierboven en -onder is dus duidelijk een ander model dan de Ascend Mate 7 die we al kennen, maar verder onthullen de kiekjes nog niet echt veel meer. Over de specs wordt in het gerucht ook nog niets gezegd. Online wordt wel gespeculeerd over een QHD scherm, maar daar is geen enkel bewijs voor. Of de foto's echt van de Ascend Mate 7 Plus zijn en het toestel in Las Vegas (CES) of Barcelona (MWC) onthuld gaat worden is een kwestie van afwachten.

Bron (Chinees)

Over de auteur: Ron Smeets
 
Ron is mede oprichter en hoofdredacteur van Mobile Cowboys. Zijn passie voor mobiele gadgets is ontstaan aan het begin van de jaren 90 en groeit nog dagelijks. Ooit begonnen met een KPN Autotelefoon die je per dag kon huren en via een Mitsubishi portable NMT telefoon en vrijwel elke Nokia die in de hoogtijdagen van de Finse fabrikant voorbij kwam inmiddels een fervent gebruiker (en tester) van tientallen smartphones en andere mobiele gadgets van alle mogelijke fabrikanten. Ron is in tien jaar tijd uitgegroeid tot een van de meest toonaangevende autoriteiten in de Telecom markt.